• Slávik Slovenska

          • Už niekoľko dní sa v našej škole ozýval spev ľudových piesní. Všetci sa pripravovali na školské kolo speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne SLÁVIK SLOVENSKA 2022. Súťažiaci boli ocenení potleskom a víťazky nás budú reprezentovať na okresnom kole v Sobranciach. V I. kategórii zvíťazila Lilien Ferenčáková a v II. kategórii Vanessa Matros. Všetci im držíme prsty!

          • Beseda s poľovníkom

          • V stredu 27. apríla 2022 našu základnú školu navštívil poľovník Martin. Priblížil nám poľovníctvo ako záľubu i zodpovednú činnosť.

            Porozprával o tom, aké zvieratá môžeme vidieť v našich lesoch a ako sa o ne poľovníci starajú, o stavaní posedov a krmelcov, no a nakoniec i o samotnom love zveri.

            Na ukážku doniesol aj výbavu poľovníka, ktorú si žiaci mohli zblízka obzrieť aj vyskúšať. Puška, ďalekohľad, či vábnička žiakov veľmi zaujali. Nakoniec si poobzerali niektoré vzácne trofeje z jeho zbierky ako parohy srnca, jeleňa, daniela, či pohladkali kožuch líšky, jazveca.

            Beseda žiakov zaujala a načerpali zase mnoho užitočných informácií o poľovníkoch nielen ako o lovcoch zvierat.

          • Deň Zeme

          • Aj v našej škole sme 22. apríla 2022 oslávili Deň Zem, ktorý je  medzinárodným sviatkom, kedy sa celosvetovo konajú podujatia upozorňujúce na zhoršujúci sa stav životného prostredia a podporujúce ekologické správanie. Zobrali sme vrecia a vyrazili vyzbierať a vytriediť odpadky v okolí školy a taktiež na brehu rieky Uh.

            Popoludní si žiaci v školskom klube detí preverili svoje vedomosti o ochrane životného prostredia a zábavnou formou sa dozvedeli zaujímavé informácie o našej Zemi.