• Chrípkové prázdniny

          • Na základe rozhodnutia zriaďovateľa školy a odporúčania RÚVZ v Michalovciach z dôvodu zvýšeného výskytu respiračného ochorenia žiakov a opakovanej chybovosti žiakov nad 50 %, sa z vyššie uvedených dôvodov na Základnej škole Lekárovce

            PRERUŠUJE výchovno-vzdelávací proces

            od 27.10.2023 do 28.10.2023 vrátane.  

            Vyučovanie sa začne po jesenných prázdninách dňa 2.11.2023.

          • Deň ovocia a zeleniny

          •     Jeseň je obdobím, kedy sa veľa zamýšľame nad zdravým stravovaním, nad významom vitamínov. V škole sme sa rozhodli, že v pondelok 23.10.2023 si urobíme deň ovocia a zeleniny. V školskej jedálni sme privítali aj deti z MŠ s pani učiteľkami a pani kuchárkou. Školáci deťom z MŠ čítali o význame jednotlivých druhov ovocia a zeleniny. Spoločne sme si zatriedili sme čo patrí k ovociu a čo k zelenine. Žiaci a deti si otestovali aj svoje zmysly pri hádaní ovocia alebo zeleniny so zavretými očami. Najlepšie však bolo, keď sme si urobili veľkú vitamínovú hostinu. Sladkou bodkou bol jablkový a mrkvový koláčik, ktorý pripravila p. riaditeľka MŠ.

                 Z ovocia a zeleniny, ktorú sme už nevládali zjesť, sme si urobili veľkú výstavku. Bola krásna, farebná... .

          • Zlatý matičný hlások

          • Zlatý matičný hlások je regionálna súťaž detí v speve ľudových piesní, najmä zabudnutých piesní nášho regiónu, tento rok sa konala 19.10.2023 v ZUŠ Michalovce. Súťaž zabezpečila Matica slovenská v Michalovciach. Našu školu reprezentovala Charlotka Ferenčáková, žiačka 4. ročníka a za nádherný spev sa umiestnila v striebornom pásme.

          • Návšteva p. riad. MŠ v 1. ročníku

          •      V stredu 18.10.2023 navštívila pani riaditeľka MŠ v Lekárovciach, Bc. Tatiana Rozmošová prvú triedu. Pani riaditeľka sa prišla pozrieť, ako sa darí prvákom v škole. Žiaci prvého ročníka sa pochválili, čo nové sa doposiaľ  naučili. Prváčikovia predviedli ako ich rúčky poslúchajú pri písaní „A“ a ako vedia počítať a písať číslice. Pani riaditeľka prvákov pochválila za ich šikovnosť a sľúbila, že sa príde pozrieť aj nabudúce.