• Dobrodružstvá Janka Hraška

          • Dňa 20.05.2024 našu základnú školu navštívilo interaktívne divadelné predstavenie Dobrodružstvá Janka Hraška. Na predstavenie sa prišli pozrieť aj deti z materskej školy. Deti sa na predstavenie veľmi tešili.  Nedočkavo posedávajúc na stoličkách upierali zrak na dvere.  Konečne! Do triedy vstúpil ujo spisovateľ s kufrom, v ktorom skrýval prekvapenie. Stvárnil najväčšieho zberateľa ľudových rozprávok Pavla Dobšinského. Atmosféra bola úžasná. Vzájomná spolupráca, zopakovanie poznatkov z rôznych premetov, farieb, číslic, predstavenie Janka Hraška a pesnička, zázračne preniesli deti do rozprávkového sveta a ani nevedeli ako, stali sa súčasťou rozprávky. Žiaci sa zapájali do ponúknutých aktivít, pomáhali Jankovi, spoločne sa s ním tešili. Úsmev na tvárach žiakov a detí a silný potlesk na konci boli dôkazom toho, že sa im rozprávka páčila a že mali z predstavenia čarovný a hlboký zážitok. Na záver ešte spoločná fotografia a sľub, že sa čoskoro opäť stretneme

          • Deň matiek a Deň rodiny

          • Mama – iba dve slabiky, štyri písmená a vedia vyvolať množstvo pocitov, dojmov, predstáv a zážitkov. Mesiac máj už tradične patrí oslave mamičiek a rodiny. Ľuďom, ktorí sa nezmazateľnou stopou zapísali do našich životov. Deň matiek a Deň rodiny je tým momentom, keď by sme mali našim mamám, otcom, babkám a dedkom poďakovať, povedať im, čo všetko pre nás znamenajú a ako veľmi ich ľúbime. Jedinečný program si v rámci Dňa matiek a Dňa rodiny pripravili pre svoje mamky, babky, ockov a dedkov aj žiaci z našej základnej školy. Bolo to popoludnie plné lásky, vďaky, úsmevov a dobrej nálady. Na záver vystúpenia žiaci darovali svojim mamkám obraz, ktorý vlastnoručne namaľovali v ŠKD. Po vystúpení boli všetci prítomní pozvaní na malé občerstvenie.

          • Galéria na plote

          • Na plote našej Základnej školy sa v týchto dňoch rozprestiera netradičná galéria. Deti z materskej školy a žiaci zo základnej školy s nadšením stvárnili témy blízke ich svetu. Galéria na plote nie je len pastvou pre oči, ale aj skvelým spôsobom, ako podporiť detskú kreativitu a ukázať umenie širokej verejnosti. Okoloidúci sa tak môžu na chvíľu zastaviť, obdivovať šikovnosť mladých umelcov a vdýchnuť do svojho dňa kus radosti a farieb.